Πρόστιμα- φωτιά από τ��ν εφορία και κατασχέσεις έφερε το 2014!

Μεγάλη αύξηση στην επιβάρυνση για απλήρωτους φόρους

Πρόστιμα- φωτιά από την εφορία  και κατασχέσεις έφερε το 2014!

Ρεπορτάζ ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΕΛΗΣ

Πρόστιμα-φωτιά από τις ΔΟΥ έφερε το 2014 με τις νέες διατάξεις που ισχύουν, ενώ ριζικές θα είναι οι αλλαγές στις εφορίες που θα δουν από την Τρίτη οι φορολογούμενοι. Όλες οι πληρωμές θα γίνονται μέσω τραπεζών.

Μόνο για τα παράβολα, αλλά και αυτά για λίγες ημέρες, θα πρέπει οι φορολογούμενοι να πηγαίνουν στο ταμείο της εφορίας από την Τρίτη. Όλες οι άλλες πληρωμές φόρων θα γίνονται υποχρεωτικά στις τράπεζες, τα ταχυδρομεία και μέσω διαδικτυακής τραπεζικής.

Η εφορία, όμως, αγριεύει για όσους δεν πληρώνουν στην ώρα τους φόρους. Εκτός από προσαυξήσεις θα επιβάλει και πρόστιμα.

Για φόρους που θα βεβαιωθούν από εδώ και στο εξής και θα μένουν απλήρωτοι θα επιβάλλεται μηνιαίος τόκος 0,7%, αλλά εφόσον δεν εξοφληθεί ή ρυθμιστεί εντός δυο μηνών θα επιβάλλεται πρόστιμο 10%.

Αν δεν εξοφληθεί ή ρυθμιστεί μέσα σε ένα έτος τότε θα επιβάλλεται πρόστιμο 20% και μετά από δυο χρόνια το πρόστιμο θα φθάνει στο 30%!

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που φέτος θα αφήσει απλήρωτο το εκκαθαριστικό του 2014 στο οποίο του έχει βεβαιωθεί φόρος 1.000 ευρώ θα χρεώνεται κάθε μήνα με τόκο 7 ευρώ. Μετά από 60 ημέρες θα του επιβληθεί και πρόστιμο 100 ευρώ. Μετά από ένα χρόνο θα του επιβληθεί πρόστιμο 200 ευρώ και μετά από δυο χρόνια θα του επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Εκτός από πρόστιμα έρχονται και κατασχέσεις -εξπρές για όσους χρωστούν στο Δημόσιο.

Οι φορολογούμενοι που χρωστούν στην εφορία θα έχουν πάντως και τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε πώληση ακινήτου με εκχώρηση του τιμήματος στο δημόσιο ταμείο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top