"ΟΧΙ" σε νέο κούρεμα λέει ο πρόεδρος της Bundesbank

"ΟΧΙ" σε νέα βοήθεια στην Ελλάδα λένε και οι Γερμανοί πολίτες

Εναντίον μιας νέας αναδιάρθρωσης χρέους στ��ν Ελλάδα τάχθηκε ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν λέγοντας ότι «δεν θα αποτελούσε λύση για τα βασικά προβλήματα της χώρας». Η Ελλάδα, είπε, θα πρέπει να συνεχίσει στο δύσκολο δρόμο των μέτρων λιτότητας και να τα εφαρμόσει μέχρι τέλους. «Η χώρα πρέπει να διορθώσει τα εσωτερικά προβλήματα ανταγωνισμού, να γίνει πιο παραγωγική και να συνεχίσει την εξυγίανση του προϋπολογισμού. Με την έξωθεν βοήθεια «θα κέρδιζε χρόνο, αλλά αυτή δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε μιλώντας στην Bild.

Σύμφωνα με τον Βάιντμαν, το ευρώ βρίσκεται σε φάση «αποτοξίνωσης». «Χρειάζεται επιμονή και ισχυρή θέληση, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να υποτροπιάσει. Οι αγορές έχουν ηρεμήσει, ό��ως δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε», κατέληξε.

Επτά στους 10 Γερμανούς ΔΕΝ θέλουν να μας βοηθήσουν

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για λογαριασμό της Bild, το 70% των Γερμανών τάσσονται κατά της παροχής επιπλέον βοήθειας στην Ελλάδα και μόλις το 16% υπέρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top