ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ: Όλα τα εμβάσματα εξωτερικού άνω των 50.000 ευρώ μπαίνουν στο στόχαστρο

Σφίγγει ο κλοιός σε όσους έβγαζαν λεφτά από το 2009-2011

​Μεγαλύτερο δίχτυ απλώνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών για να πιάσει φορολογούμενους πολίτες που την περίοδο 2009-2011 έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, τα οποία - σύμφωνα με τις νέες μεθόδους ανάλυσης κινδύνου, που χρησιμοποιούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες - δε δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εξετάζει την παρούσα περίοδο υποθέσεις φορολογουμένων, που κατά τα έτη 2009, 2010 και 2011 έστειλαν στο εξωτερικό χρηματικά εμβάσματα άνω των 50.000 ευρώ.

Μέχρι σήμερα, οι φορολογικές Αρχές ήλεγχαν περιπτώσεις φορολογουμένων, που την επίμαχη περίοδο διακίνησαν στο εξωτερικό κεφάλαια, τα οποία υπερέβαιναν αθροιστικά τα 100.000 ευρώ ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Ωστόσο, από ειδικούς ελέγχους ανάλυσης κινδύνου και διασταυρώσεις εισοδημάτων, προέκυψε πως το όριο αυτό πρέπει να μειωθεί.

Η επέκταση των ελέγχων και σε φορολογουμένους με χρηματικά εμβάσματα στο εξωτερικό μικρότερα των 100.000 και από 50.000 ευρώ, προέκυψε καθώς στις δειγματοληπτικές έρευνες, που διενήργησαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες με τα νέα ειδικά φίλτρα ανάλυσης κίνδυνου, εντόπισαν περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής και τη διάπραξη φορολογικών αδικημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top