Χωρατατζής ο Σόιμπλε: Δεν επιβάλαμε λιτότητα λέει ο Γερμανός υπουργός

"Η ευρωζώνη βγήκε από την ύφεση"τονίζει

Χωρατατζής ο Σόιμπλε: Δεν επιβάλαμε λιτότητα λέει ο Γερμανός υπουργός

Πολύ χιούμορ φαίνεται πως έχει ο «τσάρος» της Γερμανικής Οικονομίας, δεν εξηγούνται αλλιώς οι νέες δηλώσεις του για τις πολιτικές της Γερμανίας όσον αφορά την κρίση στην ευρωζώνη!

«Η Γερμανία δεν έχει επιβάλει τίποτα στις άλλες χώρες» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεχνώντας τις εντολές που οι ίδιοι έδιναν στην Ελλάδα, τις απειλητικές δηλώσεις περί Grexit και τις στιγμές που κουνούσαν επιδεκτικά το δάχτυλο στις φτωχές χώρες του Νότου.

«Υποστηρίζουμε μόνο την τήρηση των συμφωνηθέντων κανόνων από όλους», τόνισε το «δεξί χέρι» της Μέρκελ, απορρίπτοντας την κριτική ότι το Βερολίνο επιβάλλει πολιτικές λιτότητας στους άλλους, ενώ το ίδιο αυξάνει τις δημόσιες δαπάνες.

«Η ευρωζώνη βγήκε από την ύφεση. Η Ισπανία αναπτύσσεται πολύ θετικά. Έχει ζητηθεί από τη Γερμανία η ενίσχυση των επενδύσεων. Και αυτό κάνουμε τώρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοκίμασε ήδη το σχέδιό μας για τον προϋπολογισμό. Όποιος θέλει βιώσιμη ανάπτυξη, θα πρέπει να ασκεί σταθερή δημοσιονομική πολιτική», τόνισε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Die Welt, δίνοντας την εντύπωση στους δημοσιογράφους πως γνωρίζει ήδη ότι θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Σόιμπλε πάντως, αναφερόμενος στα 23 δισεκατομμύρια δημοσίων δαπανών που συμφωνήθηκαν μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι δεν συνεπάγονται αύξηση των φόρων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top