Το μήνυμα του ΣΕΒ στις Βρυξέλλες.Τι είπε ο Δασκαλόπουλος για την επιχειρηματική κοινότητα

Ατάκες όλο νόημα για τους δανειστές!

Το μήνυμα του ΣΕΒ στις Βρυξέλλες.Τι είπε ο Δασκαλόπουλος για την επιχειρηματική κοινότητα

«Η ελληνική και ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα αντιμετωπίζει με ανησυχία τα προβλήματα που η κρίση ανέδειξε σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο: την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και την ενδυνάμωση των πολιτικών άκρων σε συνδυασμό με την αύξηση της ανεργίας και τα καίρια πλήγματα στην κοινωνική συνοχή. Μολονότι η Ένωση έχει αποδείξει ότι δεν εθελοτυφλεί μπροστά σ’ αυτές τις προκλήσεις, τα βήματα που έχει κάνει είναι μεν ορθά, αλλά δεν επαρκούν για να τις αντιμετωπίσει στη ρίζα τους».Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, παρουσιάζοντας σήμερα Τρίτη, στις Βρυξέλλες, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Χέρμαν Βαν Ρομπαι και στην Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Β.Ρέντινγκ τις θέσεις της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας ενόψει του εξαμήνου της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο κ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη «να δημιουργηθούν μηχανισμοί που θα αντιμετωπίσουν το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ του πλεονασματικού Βορρά και του ελλειμματικού Νότου, έτσι ώστε το κόστος της προσαρμογής να γίνει δικαιότερο για όλες τις χώρες»

«Αυτό θα καταστήσει το ευρώ ένα πραγματικά κοινό νόμισμα και, ταυτόχρονα, θα προσδώσει στο Ευρωπαϊκό Όραμα τη χαμένη του δυναμική» πρόσθεσε

Αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ έριξε ευθύνες στους δανειστές λέγοντας χαρακτηριστικά «η Ελλάδα δεν πληρώνει μόνο τη δική της ολιγωρία στην αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά πληρώνει και το τίμημα λαθών και παραλείψεων από την πλευρά των δανειστών της».

«Πρέπει να επανεξετάσουμε την ισορροπία μεταξύ της νομισματικής και της δημοσιονομικής πολιτικής, επανεκτιμώντας την ικανότητά τους να συμβάλουν στην ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ευημερία και στη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής. Οι υπέρμαχοι της οικονομικής ορθοδοξίας δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν τα κοινωνικά προβλήματα ως …αίρεση!» κατέληξε ο κ.Δασκαλόπουλος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top