Γερμανία:Μέρκελ και Σόιμπλε παραπλανούν τους πολίτες πως η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο

Γνωστός πολιτικός "κατεδαφίζει" τις εκτιμήσεις των δανειστών

Γερμανία:Μέρκελ και Σόιμπλε παραπλανούν τους πολίτες πως η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο

​Λίγες ώρες μετά τις ενθαρρυντικές δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελάριου Α.Μέρκελ αλλά και του σκληρού υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε για την χώρα μας, ο εκπρόσωπος της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) στο Αμβούργο Γιερν Κρούζε τους «αδειάζει», κάνοντας μια δήλωση-ΒΟΜΒΑ!

«Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε παραπλανούν συνειδητά τους πολίτες, όταν δηλώνουν ότι η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κρούζε, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη.

«Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζουν προφανώς σε έναν άλλο κόσμο — αλλιώς δεν εξηγείται ότι και οι δύο αναγνωρίζουν στην Ελλάδα ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι αριθμοί λένε ξεκάθαρα κάτι άλλο» δήλωσε ο κ. Κρούζε, δίνοντας τα εξής στοιχεία:

«Το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε σε σχέση με το περασμένο έτος κατά 18 δισεκατομμύρια ευρώ, σε συνολικά περισσότερα από 321 δισεκατομμύρια και αποτελεί τώρα πάλι το 169% του ΑΕΠ της — άρα είναι περίπου όσο και πριν από την τελευταία απομείωση χρέους. Το ίδιο το ΑΕΠ πέφτει εδώ και 20 τρίμηνα: στο β´ τρίμηνο του 2013 υποχώρησε κατά 4,6%. Ομοίως, υποχωρεί περαιτέρω και ο τζίρος του λιανικού εμπορίου. Τον Αύγουστο αυτού του χρόνου μειώθηκε κατά 7,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Υποχωρεί εδώ και 41 μήνες. Η βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο του 2013 βρίσκεται 1,8% κάτω από την παραγωγή τον Σεπτέμβριο του 2012. Τον Αύγουστο του 2013 η ανεργία ήταν 27,3% και στους νέους ανυπόφορα υψηλή, στο 60,6%. Η ανάπτυξη βρίσκεται μοιραία στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου. Αυτό το έλλειμμα ανέβηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 κατά 9,8% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου χρόνου».

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω στοιχεία, «το να αναγνωρίζεις στην Ελλάδα ότι επιτυγχάνει πρόοδο είναι τελείως παράλογο και συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών», τονίζοντας ότι «η ιδέα ότι ένα κοινό νόμισμα για 17 διαφορετικές οικονομίες θα μπορούσε να λειτουργήσει, πρέπει να θεωρηθεί αποτυχημένη».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top