«Μαύρη» εργασία και πρόστιμα-φωτιά για 1 στις 10 επιχειρήσεις!

Βρούτσης: Συνεχίζουμε την εκστρατεία για την πάταξη του φαινομένου

«Μαύρη» εργασία και πρόστιμα-φωτιά για 1 στις 10 επιχειρήσεις!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται «η εκστρατεία για την πάταξη του απαράδεκτου φαινομένου της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας» σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδίου ΑΡΤΕΜΙΣ.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι το υπουργείο του δεν έμεινε στα λόγια και «τις πολιτικές ρητορείες» αλλά επέβαλε «το μεγαλύτερο ιστορικά πρόστιμο (10.550 ευρώ) σε όσους δεν δηλώνουν και δεν ασφαλίζουν τους εργαζόμενούς τους».

Όπως υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, από τους ελέγχους που έγιναν σε όλη την Επικράτεια, διαπιστώθηκε «μαύρη» εργασία σε 1 στις 10 επιχειρήσεις. Ειδικότερα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 3.931 επιχειρήσεις και βρέθηκαν να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους 371 εξ αυτών (9,44%).

Σε σχέση με το σύνολο των 18.974 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν έλεγχοι, εντοπίστηκαν 583 αδήλωτοι εργαζόμενοι (ποσοστό 3,07%), ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν -αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία- ανέρχονται στο ποσό των 5.967.319 ευρώ.

Ο κ. Βρούτσης, τέλος, αναφέρθηκε και στο ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων τονίζοντας ότι «το σύστημα “Εργάνη” παρουσίασε τον Σεπτέμβριο το μεγαλύτερο ισοζύγιο προσλήψεων -63.212 τον αριθμό- όχι μόνο για όλο το 2013 αλλά σε σχέση με τα τελευταία 10 χρόνια, αποτυπώνοντας το πολύ μεγάλο ποσοστό συμμόρφωσης των εργοδοτών».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top