Καλά νέα: Έκπτωση φόρου και σε όσους υπέβαλαν εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση!

Αφορά τα Ε1 που κατατεθήκαν έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Καλά νέα: Έκπτωση φόρου και σε όσους υπέβαλαν εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση!
Δικαίωμα έκπτωσης φόρου θα έχουν οι φορολογουμένοι που υπέβαλαν εκπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμύνης.
Σημειώνεται πως εμπρόθεσμες είναι όλες οι δηλώσεις που κατετέθησαν έως τις 30 Αυγούστου 2013, ωστόσο με την εν λόγω ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα και οι υποβληθείσες εκπροθέσμως μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2013 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, να τύχουν της εκπτώσεως του κατά περίπτωση αφορολόγητου ποσού για δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών που έγιναν το 2012.
Κανονικά οι εν λόγων φορολογούμενοι έπρεπε να επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο λόγω της απώλειας του δικαιώματος εκπτώσεως του φόρου κατά 10% λόγω συγκεκριμένων προσωπικών δαπανών, αλλά και να επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο 2,5% επί του εισοδήματός τους, καθώς δεν θα έπρεπε αναγνωρισθούν οι αποδείξεις λιανικής πωλήσεως ή παροχής υπηρεσιών που συγκέντρωσαν το 2012.
Τελικώς, θα επιβαρυνθούν μόνον με προσαύξηση 1% στο ποσό του φόρου, λόγω της καθυστερήσεως στην υποβολή της δηλώσεως τους.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top