ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία του spread-Κάτω από τις 700 μονάδες!

Πάνω από 50% η μείωση σε ένα χρόνο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία του spread-Κάτω από τις 700 μονάδες!

​Ρεπορτάζ: Γιώργος Νικολόπουλος

​Η ραγδαία υποχώρηση που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και επισημάναμε ήδη από το Star, στο spread αλλά και στην απόδοση επιτοκίου του 10ετους ελληνικού ομολόγου, συνεχίζεται.

Ήδη σήμερα έσπασε και το επίπεδο των 700 μονάδων βάσης, ενώ το επιτόκιο βρέθηκε κάτω από το 9%.

Κι όλα αυτά σε μια στιγμή που είναι σε εξέλιξη το Eurogroup, ενώ οι δηλώσεις του Γιόργκ Ασμουνσεν δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως φιλικές, για τον τρόπο που σκέφτεται να καλύψει το όποιο χρηματοδοτικό κενό ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Όπως επισημάναμε ήδη από το Star, τόσο το spread όσο και το επιτόκιο του 10ετους έχουν υποχωρήσει κάτω από το μισό μέσα σε ένα χρόνο.

Σήμερα έσπασε και το επίπεδο των 700 μονάδων κινούμενο πριν από λίγο στις 699 μονάδες δηλαδή 22 μονάδες κάτω από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Σε ετήσιο επίπεδο οι 699 μονάδες σήμερα έχουν υποχωρήσει κατά 952 μονάδες από το αντίστοιχο κλείσιμο ένα έτος πριν, ενώ σε επίπεδο μήνα οι 699 μονάδες είναι κατά 141 μονάδες χαμηλότερα από το επίπεδο του προηγούμενου μήνα.

Σήμερα το επιτόκιο που έσπασε το "ψυχολογικό φράγμα" του 9% κινείται στο 8,85%.

Σήμερα, το 8,85% είναι χαμηλότερο κατά 1,53 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 9,14 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την ίδια ημερομηνία του 2012.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top