Έρχεται νέα ελληνική κρίση μέσα στο 2014, προειδοποιεί το Bloomberg!

«Το ΔΝΤ βγάζει νοκ άουτ την Ελλάδα, υπερεκτιμημένες οι προβλέψεις για πλεόνασμα»

Έρχεται νέα ελληνική κρίση μέσα στο 2014, προειδοποιεί το Bloomberg!

«Η Ελλάδα θεωρούταν πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να πιάσει το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό αλλά οι προβλέψεις ήταν υπερεκτιμημένες» τονίζει το Bloomberg σε δημοσίευμα του σχετικά με την αναφορά του ΔΝΤ για την οικονομία της χώρας.

Το διεθνές πρακτορείο προβλέπει δύσκολη ανάκαμψη για τη χώρα μας αφού -όπως εξηγεί- «η φοροεισπρακτική πολιτική έχει βουλιάξει. Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση και οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούν πολύ πιο αργά από ότι είχα προγραμματιστεί».

«Περαιτέρω περικοπές ίσως να είναι πολιτικά αδύνατες. Η χώρα βρίσκεται ήδη σε αναταραχή λόγω των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί. Παράλληλα, η αποτυχία του να ''πιάσουν'' τους οικονομικούς στόχους, ίσως οδηγήσει σε καθυστέρηση της καταβολής επιπρόσθετης βοήθειας» προσθέτει το Bloomberg, το οποίο σχολιάζει πως το ελληνικό ΥΠΟΙΚ δεσμεύτηκε απαντώντας στο ΔΝΤ να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Τα… καλύτερα, πάντως, τα φύλαγε για το τέλος το διεθνές πρακτορείο, το οποίο προέβλεψε πως «μια νέα ελληνική κρίση, είναι μια σαφής πιθανότητα για τον επόμενο χρόνο».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top