Λίγο πριν έρθει ο Άγιος Βασίλης, θα έρθει η απόφαση για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας!

Αποκαλύψεις από κορυφαίο αξιωματούχο της ευρωζώνης

​Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στο Eurogroup του Νοεμβρίου θα συζητηθεί το θέμα του χρηματοδοτικού κενού του ελληνικού προγράμματος! Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης, ο οποίος τόνισε πως οι χώρες της Ευρωζώνης αναμένουν μια ξε��άθαρη εικόνα σχετικά με τις ανάγκες ρευστότητας και χρηματοδότησης της χώρας, τον προϋπολογισμό του 2014, καθώς και τα αποτελέσματα από τα «τεστ αντοχής» των ελληνικών τραπεζών και μετά θα αποφασίσουν.

Παράλληλα, ο ίδιος αξιωματούχος ξεκαθάρισε πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα όταν ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες τεχνικές εργασίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στο Eurogroup της 14ης Οκτωβρίου οι εκπρόσωποι της τρόικας θα ενημερώσουν τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος.

Όσο για το πότε θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση, ύψους 1 δισ. ευρώ, για την Ελλάδα, ο ευρωπαίος αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει πρώτα να ικανοποιηθούν όλα τα προαπαιτούμενα (αποκρατικοποιήσεις ,μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, κινητικότητα κα)

Ερωτηθείς για το λεγόμενο χρηματοδοτικό κενό και όλα όσα ακούγονται για ��ην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, ο ίδιος ανέφερε ότι το 95% των όσων λέγονται και γράφονται είναι φήμες και μόνο το 5% ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης εκτίμησε ότι η απόφαση για το χρηματοδοτικό κενό θα πρέπει να ληφθεί πριν το τέλος του έτους, ενώ η απόφαση για το ελληνικό χρέος πριν από το καλοκαίρι του 2014.

Ειδικότερα, για την απόφαση για το ελληνικό χρέος, σημείωσε ότι συνδέεται με προϋποθέσεις και συγκεκριμένα με τη δημιουργία ετήσιου πρωτογενούς πλεονάσματο��. Καμία απόφαση ξεκαθάρισε δεν μπορεί να παρθεί αν προηγουμένως το Eurogroup δεν λάβει επίσημα στοιχεία της Eurostat για το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top