Εξοπλιστείτε με ψυχραιμία: Μαύρα μαντάτα για χιλιάδες εμπόρους

Εμμένουν στην πλήρη απελευθέρωση οι εκπρόσωποι των δανειστών

Εξοπλιστείτε με ψυχραιμία: Μαύρα μαντάτα για χιλιάδες εμπόρους

Αντιμέτωποι με άσχημες εξελίξεις θα βρεθούν χιλιάδες εμπόροι, καθώς η τρόικα, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star, επιμένει στην πλήρη απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων. Αυτό προέκυψε από το σημερινό δύσκολο, όπως λένε οι πληροφορίες, ραντεβού τρόικας-Χατζηδάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης

Τι και αν η ελληνική πλευρά κατέθεσε ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης του ισχύοντος καθεστώτος των εμπορικών μισθώσεων, η τρόικα είναι ανένδοτη. Οι δανειστές λένε «ΟΧΙ» στο να παραμένουν οι παλιές μισθώσεις ως έχουν, ενώ απορρίπτουν και την πρόταση της κυβέρνησης οι νέες μισθώσεις να έχουν χρονική διάρκεια έξι χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα έξι χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα επέμενε πως τα εμπόδια δημιουργούν προβλήματα στην ανάπτυξη του εμπορίου και ότι τα ακίνητα μένουν ξενοίκιαστα όχι λόγω της ύφεσης, αλλά επειδή στους ιδιοκτήτες τους δεν συμφέρει να τα νοικιάσουν.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον κ.Χατζηδάκη να παρέμβει καταθέτοντας μια συμβιβαστική πρόταση κάνο��τας λόγο για διατήρηση του χρόνου μίσθωσης στις παλιές συμβάσεις και αλλαγές σε επιμέρους ζητήματα -όπως π.χ η αποζημίωση που πρέπει να δώσει ο ιδιοκτήτης στον ενοικιαστή, ένα θέλει να τον βγάλει πρόωρα κλπ- και πρότεινε τριετή περίοδο για τις νέες μισθώσεις.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν ενθουσιάστηκαν, ωστόσο, απάντησαν με ένα «θα το δούμε και θα σας απαντήσουμε σύντομα».

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την εκπομπή του STAR Live U

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top