Ενδιαφέρον από 300 ξένους για επενδύσεις στην Ελλάδα

Έχουν ήδη περιουσία στην χώρα μας - Πήραν και άδεια διαμονής

Σε Ρώσους, Ουκρανούς, Καναδούς και υπηκόους από τις ΗΠΑ, οι οποίοι, να σημειωθεί ό��ι ήδη είχαν περιουσία στην Ελλάδα, έχουν δοθεί οι πρώτες 20 άδειες διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών για στρατηγικές επενδύσεις και αγορά ακινήτων.

Αυτό προέκυψε από την εκδήλωση που διοργάνωσε το πρωί της Δευτέρας ο Οργανισμός Invest Ιn Greece, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το υπουργείο Εσωτερικών. Από την ίδια εκδήλωση προέκυψε ότι η μείωση της γραφειοκρατίας για την απόκτηση βίζας τύπου D, η οποία αφορά υπηκόους τρίτων χωρών, που προχωρούν σε στρατηγικές επενδύσεις ή αγορά ακινήτων στη χώρα μας, θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο την αναθέρμανση της επενδυτικής παρουσίας στη χώρα.

Ήδη το Invest In Greece έχει δεχθεί περισσότερα από 300 ερωτήματα σχετικά με τις ρυθμίσεις για τη χορήγηση αδειών παραμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών των οποίων οι επενδύσεις έχουν χαρακτηριστεί στρατηγικές ή εκείνων που προβαίνουν σε αγορά ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top