Νέα προκλητική επίθεση από Γερμανούς βουλευτές στην Ελλάδα

Λένε «ΟΧΙ» στην ελληνική προεδρία –Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Νέα προκλητική επίθεση από Γερμανούς βουλευτές στην Ελλάδα

Αφού ξεφτίλισαν την ελληνική σημαία και ζήτησαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ … οι Γερμανοί ξανάρχονται μέσα σε λίγα 24ωρα φωνάζοντας ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στην ελληνική προεδρία του συμβουλίου της ΕΕ ….

Πιο συγκεκριμένα, δύο Γερμανοί βουλευτές, ο ένας μάλιστα «πρωτοπαλίκαρο» της Καγκελαρίου Μέρκελ, ζήτησαν την παραίτηση της Ελλάδας από την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, την οποία πρόκειται να αναλάβει η χώρα μας την 1η Ιανουαρίου του 2014, επικαλούμενοι το κόστος της διοργάνωσης!

«Η Ελλάδα θα όφειλε να παραιτηθεί από την προγραμματισμένη Προεδρία της για το 2014», δηλώνει ο Κλάους- Πέτερ Βιλς από τους Χριστιανοδημοκράτες και ο συνάδελφός του από τους Φιλελεύθερους Φρανκ Σέφλερ με το επιχείρημα ότι η Προεδρία των έξι μηνών θα κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφορικά με τις δηλώσεις γερμ��νών βουλευτών προς τον γερμανικό Τύπο, σχετικά με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Ελλάδα, το α΄ εξάμηνο του 2014, επεσήμανε ότι οι θεσμικές λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέπονται από αρχές δικαίου και κανόνες που εμπεριέχονται στις εν ισχύι Συνθήκες και βασίζονται στη θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών και στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας καθενός από αυτά. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα είναι πλήρως έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως Προεδρία. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι εκ του περισσού.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top