Εκπαιδευτικός τουρισμός: Τι είναι, ποιους αφορά και που αποσκοπεί;

Ο.Κεφαλογιάννη και πανεπιστημιακά στελέχη του Καναδά ενώνουν τις δυνάμεις τους

​Την ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαιδευτικού τουρισμού συζήτησαν σήμερα το μεσημέρι η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, με τις κυρίες Maria Hamilton και Laura Quilici, στελέχη του Πανεπιστημίου Simon Fraser του Καναδά και τον κ. Steve Mirkopoulos μέλος του Hellenic Heritage Foundation του Τορόντο.

assets_LARGE_t_420_54050685.jpg

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο υπουργείο Τουρισμού αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και το πανεπιστήμιο Simon Fraser και ειδικότερα με την έδρα Ελληνικών Σπουδών «Σταύρος Νιάρχος».

Εκπαιδευτικός τουρισμός για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας!!!!!

Η συνεργασία θα περιλαμβάνει προγράμματα φιλοξενίας ξένων φοιτητών στην Ελλάδα, κατά τους θερινούς μήνες, με σκοπό την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ξένη αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Γαλαξίδι, όπου θα φιλοξενούνται οι ξένοι φοιτητές.

«Το Υπουργείο Τουρισμού θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε ξεκινήσει επαφές με το Πανεπιστήμιο Simon Fraser για την προώθηση κοινών δράσεων» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση η υπουργός Τουρισμού Ο.Κεφαλογιάννη, τονίζοντας την σημαντικότητα του εκπαιδευτικού τουρισμού.

«Μπορεί να αξιοποιήσει εγκαταστάσεις τουριστικών σχολών, όπως αυτές του Γαλαξιδίου» πρόσθεσε η κ.Κεφαλογιάννη, υπογραμμίζοντας πως στόχος του υπουργείου είναι «οι ξένοι φοιτητές μαζί με τις σπουδές τους στα νέα ελληνικά, να γνωρίσουν τη σύγχρονη Ελλάδα, τη φιλοξενία των κατοίκων της και τον Ελληνικό πολιτισμό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top