Χατζηδά��ης προς τράπεζες: ρίξτε τώρα ρευστό στην αγορά

Συνάντηση και συμφωνία με το ΔΣ της Ένωσης Τραπεζών

Να «ρίξουν» ρευστό στην αγορά ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης από τους εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών, μετά τη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

«Ζητάμε από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών να δράσει και να δράσει τώρα. Συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένη στοχοθεσία ανά μήνα, σε συγκεκριμένους στόχους ανά μήνα, που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες μέρες, μέχρι το τέλος του χρόνου», τόνισε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γ. Ζανιάς δήλωσε ότι η ΕΕΤ προσπαθεί να λειτουργήσει ως μηχανισμός άσκησης πίεσης στο σύστημα.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν τουλάχιστον συμβασιοποιηθεί κοντά στα 2 δισ. ευρώ που τα μισά θα είναι από το πρόγραμμα ΕΤΕΑΝ, ΕΣΠΑ κτλ. και τα υπόλοιπα από τις τράπεζες».

Όπως συμπλήρωσε «σχεδόν 2 δισ. είναι σημαντικά ποσά, τα οποία δεν υπήρχαν πέρυσι και αν σε αυτά προστεθούν και άλλες προσπάθειες που γίνονται για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου, μιλάμε για πολλά χρήματα τα οποία αναμένεται ��α πέσουν φέτος στην αγορά. Ίσως και 5% του ΑΕΠ, είναι 8 δισ. περίπου τα ληξιπρόθεσμα».

Μάλιστα ο κ. Ζανιάς απέδωσε το «μικρό» - όπως το χαρακτήρισε- πρόβλημα ζήτησης που υπάρχει για τα συγκεκριμένα δάνεια στο γεγονός ότι πολλοί δεν τα γνωρίζουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top