Με κατασχέσεις ακινήτων απειλεί ο Θεοχάρης όσους δεν πλήρωσαν τον ΦΑΠ του 2010!

Τριπλός έλεγχος σε 25.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Με κατασχέσεις ακινήτων απειλεί ο Θεοχάρης όσους δεν πλήρωσαν τον  ΦΑΠ του 2010!

Με κατασχέσεις ακινήτων απειλεί ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης τους 25.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ δεν πλήρωσαν τον ΦΑΠ του 2010!

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έστειλε στις εφορίες ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, θα πρέπει να περάσουν από τριπλό έλεγχο τους 25.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, να ελέγξουν το αρχείο με τους φερόμενους ως οφειλέτες και να το αντιπαραβάλουν αυθημερόν με τα στοιχεία όσων έχουν κάνει τροποποιητικές ή ανακλητικές δηλώσεις ΦΑΠ, για επιβεβαίωση.

Μετά από την επικαιροποίηση του αρχείου των οφειλετών, θα αναλάβει δράση η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης του υπουργείου Οικονομικών, η οποία ξεκινώντας από τους μεγαλοοφειλέτες ΦΑΠ (όσους χρωστούν άνω των 100.000 ευρώ) θα επιδιώξει την είσπραξη των οφειλών, αξιοποιώντας το νομικό «οπλοστάσιο» που υπάρχει, δηλαδή ακόμα και τις κατασχέσεις ακινήτων. Σταδιακά όμως θα ασχοληθούν και με όσους χρωστούν μικρότερα ποσά.

Οι υπόχρεοι ΦΑΠ για το 2010 ήταν περίπου 170.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, με συνολική ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 400.000 ευρώ

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η εισπραξιμότητα επί του φόρου αυξήθηκε, φτάνοντας στο 74%, έναντι 66% των προηγούμενων ετών και αποτελώντας ένα διαπραγματευτικό χαρτί απέναντι στη μόνιμη «γκρίνια» της τρόικας για το ζήτημα της φοροδιαφυγής.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top