ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ: Κάθε φορά που μας αλλάζουν τα φώτα, πρέπει να μας πληρώνουν!!!

Δες τι λέει ο Χάρτης Υποχρεώσεων προς τους καταναλωτές

​Ήξερες ότι κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα…. ανοίγει η τύχη σου;;;; Κι όμως…. κάθε φορά που παρατηρούνται καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών, σύμφωνα με τον «Χάρτη Υποχρεώσεων προς τους Καταναλωτές», τον Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργ��ιας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) - θυγατρική της ΔΕΗ, οι καταναλωτές δικαιούνται αποζημίωση!!!

Πιο συγκεκριμένα, στον "χάρτη" περιλαμβάνονται δέκα βασικές υπηρεσίες, με συγκεκριμένες χρονικές δεσμεύσεις και σύμφωνα με εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), σε περίπτωση μη τήρησης κάποιας από τις προθεσμίες αυτές, ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει στον καταναλωτή συγκεκριμένο ποσό, ως οικονομική ρήτρα - αποζημίωση, μετά από αίτηση του καταναλωτή προς την εταιρεία.

Οι 10 καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών, αφορούν:

-διακοπή και επανασύνδεση μετά από αίτημα,

-επανασύνδεση μετά από εξόφληση χρέους,

-τοποθέτηση - σύνδεση μετρητή,

-μελέτη απλής ηλεκτροδότησης,

-επέμβαση για τήξη ασφάλειας μετρητή,

-κατασκευή απλής παροχής ρεύματος,

-τήρηση συμφωνημένης συνάντησης,

-απάντηση σε γραπτά αιτήματα - παράπονα χωρίς επίσκεψη,

-μελέτη ηλεκτροδότησης με δίκτυο

-απάντηση σε γραπτά αιτήματα - παράπονα με επίσκεψη

Η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) θεωρεί μάλιστα πως η αποζημίωση αυτή πρέπει να καταβάλλεται αυτόματα στον πελάτη, μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία (π.χ. με πίστωση σε επόμενο λογαριασμό του), χωρίς την απαιτούμενη, μέχρι σήμερα, υποβολή σχετικής αίτησης από τον καταναλωτή!

Αναφορικά με τα ποσά αποζημίωσης, σύμφωνα με τη ΡΑΕ, μπορούν να διαφοροποιούνται ανά κατηγορία πελατών (π.χ. οικιακών / επαγγελματικών), αλλά και με βάση την αναμενόμενη επίπτωση της αστοχίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top