Το ΕΕΑ προειδοποιεί: Η άρση πλειστηριασμών θα φέρει κοινωνική έκρηξη

Η κυβέρνηση οφείλει να εντοπίσει τους δανειολήπτες που υποκρίνονται

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα των πλειστηριασμών, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, προειδοποιεί για ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνηση να άρει την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σταματήσει η προστασία της πρώτης κατοικίας ανθρώπων που βιώνουν την ανεργία ή που είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται σε τέτοιο βαθμό, που τους είναι πλέον δύσκολο να ζουν με αξιοπρέπεια».

Το Επιμελητήριο ξεκαθαρίζει επίσης ότι «δεν υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνονται ανεκτά φαινόμενα περιπτώσεων δανειοληπτών που, ενώ έχουν τη δυνατότητα, επιλέγουν συνειδητά να μην είναι συνεπείς στις οφειλές τους», και επισημαίνει ότι «είναι υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των αρμόδιων αρχών να τους εντοπίσουν και να τους συνετίσουν».

Δείτε περισσότερα στο βίντεο του ΑΝΤ1

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top