CNBC: Γερμανοί, ετοιμαστείστε να τα «ξανασκάσετε» για την Ελλάδα!

«Η Ελλάδα θα χρειαστεί είτε νέο πακέτο διάσωσης είτε νέα ελάφρυνση χρέους»

CNBC: Γερμανοί, ετοιμαστείστε να τα «ξανασκάσετε» για την Ελλάδα!

Βέβαιοι πως η Ελλάδα θα χρειαστεί είτε νέο πακέτο διάσωσης είτε νέα ελάφρυνση χρέους εμφανίστηκαν αναλυτές που μίλησαν στο δίκτυο CNBC, οι οποίοι τόνισαν πως η Γερμανία… πλανάται πλάνην οικτρά αν νομίζει ότι δε θα ξαναπληρώσει για την Ελλάδα!

Όπως επισημαίνει το δίκτυο CNBC, τα τελευταία στοιχεία από την Ελλάδα για το ΑΕΠ έδειξαν ύφεση 4,6% το δεύτερο τρίμηνο έναντι 5,6% το πρώτο, μπορεί να γεννούν ελπίδες ανάκαμψης της χώρας, αλλά δεν είναι αρκετά για να κατευνάσουν τις φωνές για ένα ακόμη πακέτο διάσωσης.

«Η οικονομική σταθερότητα μοιάζει να απέχει ακόμη αρκετά για την πιο προβληματική χώρα της ευρωζώνης. Το ενδεχόμενο μίας επιπλέον ελάφρυνσης χρέους, ειδικά από την πλευρά των πιστωτών της Ευρωζώνης, μοιάζει να ενισχύεται» εκτίμησε ο Κρις Σκικλούνα, επικεφαλής της ευρωπαϊκής ανάλυσης της Daiwa Capital Markets.

«Εάν οι Γερμανοί πραγματικά πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας, τότε τρέφουν αυταπάτες και "ζουν στη φωλιά του κούκου", παρά τα όσα λένε δημοσίως οι ηγέτες τους» υπογράμμισε ο Μάικλ Χιούσον, αναλυτής αγορών στην CMC Markets, ο οποίος πρόσθεσε ότι η αποκάλυψη του Spiegel δε θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top