Δεν αποκλείονται τα νέα μέτρα! Δείτε πως και γιατί μπορεί να μας ξανάρθει το εγκεφαλικό!

Απάντηση Στουρνάρα σε ερώτηση για το ναυάγιο της ΔΕΠΑ

Δεν αποκλείονται τα νέα μέτρα! Δείτε πως και γιατί μπορεί να μας ξανάρθει το εγκεφαλικό!

​«Μόνο κατόπιν συμφωνίας της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, ενεργοποιείται ο αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση στην ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά «για το αν θα εφαρμοστούν νέα μέτρα λιτότητας εις βάρος του ελληνικού λαού μετά το ναυάγιο στη διαδικασία πώλησης της ΔΕΠΑ».

Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει πως «η μη επιτυχής ολοκλήρωση της αξιοποίησης ενός εκ των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου που έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ δεν ακυρώνει το σύνολο του εκτελούμενου προγράμματος αποκρατικοποίησης ούτε τη σημασία του για την ελληνική οικονομία». Με απλά λόγια το «ναυάγιο» της ΔΕΠΑ δεν σημαίνει ότι θα βυθιστούμε ξανά με νέα… μέτρα, εκτός αν το ζητήσει η ....ΤΡΟΙΚΑ και το δεχτεί η ελλ��νική κυβέρνηση!!!

Μιλώντας για τον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης που προβλέπεται στο Μνημόνιο, ο κ.Στουρνάρας αναφέρει ότι «αυτός ενεργοποιείται, όπως προβλέπεται, μόνο κατόπιν συμφωνίας της Ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών μας», τονίζοντας πάντως πως οι «όποιες καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις υπερκαλύπτονται από την ταχύτερη εκτέλεση άλλων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» όπως αυτό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ».

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό, ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε πως η κυβέρνηση δεν δίνει πλέον μεγάλο βάρος στα δημοσιονομικά μέτρα αλλά στην «απελευθέρωση πόρων και την εκτέλεση όλων εκείνων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύσουν την ελληνική οικονομία».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top