Δεν έρχονται για να μας ευχηθούν Καλό Μήνα! Λύσεις ΤΩΡΑ ή νέα μέτρα λέει η τρόικα!

Στουρνάρας, Μανιτάκης και Γεωργιάδης θα κολυμπήσουν σε βαθιά νερά

Ποδαρικό με άγριες διαθέσεις μας κάνει η τρόικα!Οι εκπρόσωποι των δανειστών έρχονται στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον υπουργό Υγείας Α.Γεωργιάδη!

Ο φόρος ακινήτων, η «κινητικότητα» 12.500 δημοσίων υπαλλήλων αλλά και το δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-201 από τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων αποτελούν τα μεγάλα «αγκάθια» για την έγκριση και εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ ! Αυτά είναι και τα καυτά ζητήματα που θα βρεθούν αρχικά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Όσον αφορά την μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ, αν δεν υπάρξει πειστικό σχέδιο για την κάλυψη της, τότε οι δανειστές θα ζητήσουν νέα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα. Με απ��ά λόγια αυτό σημαίνει λουκέτα σε νοσοκομεία και περικοπές δαπανών σε ολόκληρο το φάσμα των υπηρεσιών του κλάδου της Υγείας, με τους ασφαλισμένους να πληρώνουν για μία ακόμη φορά τη νύφη!

Στο δημόσιο τομέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να καλύψει τον χαμένο χρόνο που χάθηκε εξαιτίας της αποχώρησης Κουβέλη και του ανασχηματισμού και να παρουσιάσει σχέδιο άμεσης απομάκρυνσης δημοσίων υπαλλήλων και εφαρμογής του καθεστώτος της κινητικότητας. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα κινητικότητας, όπως αναφέραμε και το Σαββατοκύριακο στο star.gr, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει παράταση, ώστε να «να εξασφαλιστεί χρο��ική άνεση για να γίνουν οι όποιες αλλαγές με αξιοκρατικά κριτήρια».

Από την πλευρά του το οικονομικό επιτελείου οφείλει να αντιμετωπίσει την υστέρηση στα φορολογικά έσοδα και να διαπραγματευτεί, προκειμένου να αποφύγει νέες περικοπές μισθών και συντάξεων!
Επίσης οι δανειστές πιέζουν για την επιβολή εισφοράς στον τζίρο των επιχειρήσεων από την 1.1.2014 ώστε να καλυφθούν τρύπες στον ΟΑΕΕ!
Το πρώτο κρίσιμο τεστ πάντως θα γίνει σήμερα το απόγευμα στη συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν και στις διαπραγματεύσεις της τρόικας με τον νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη!!!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top