Δεν είναι καιρός για πρίγκιπες… ούτε για καινούργιο αμάξι !!!!

Σε χαμηλό επίπεδο 20ετίας οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ε.Ε. το Μάιο

Δεν είναι καιρός για πρίγκιπες… ούτε για καινούργιο αμάξι !!!!

​Δεν είναι καιρός για πρίγκιπες ούτε για..... καινούργια αυτοκίνητα στην ΕΕ του 2013!!! Αυτό φανερώνουν τα στοιχεία των πωλήσεων, οι οποίες σημείωσαν χαμηλό επίπεδο ρεκόρ 20ετίας τον Μάιο!!!

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις στις 27 χώρες της ΕΕ μειώθηκαν κατά 5,9% σε 1,04 εκατομμύρια οχήματα, από 1,11 εκατομμύρια αυτοκίνητα πριν από ένα χρόνο, φθάνοντας το χαμηλότερο σημείο από το 1993, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αυτοκινητοβιομηχανιών (ACEA).

Αν και τον Απρίλιο του 2013 οι πωλήσεις είχαν καταγράψει αύξηση 1,7%, ωστόσο η ανοδική αυτή πορεία διατηρήθηκε μόνο για 30 ημέρες!!!

Μάλιστα, αν συμπεριληφθούν οι πωλήσεις στην Ελβετία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, οι πωλήσεις τον Μάιο μειώθηκαν κατά 5,9% σε 1,08 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Μέχρι και οι Γερμανοί γύρισαν την πλάτη στα καινούργια αυτοκίνητα! Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις στη Γερμανία μειώθηκαν 9,9% έναντι αύξησης 3,8% τον Απρίλιο!

Το πιο αποθαρρυντικό είναι ότι στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτιμούν ότι η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου θα συνεχίσει τον κατήφορο για έκτο συνεχόμενο έτος το 2013, με πιθανή μία ανάκαμψη στο τελευταίο τρίμηνο του!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top