Το ΔΝΤ μας αφιερώνει Γαρμπή: Μάλλον θα σαι αυτό λάθος που δεν μπορώ να μην ξανακάνω εγώ….

Εκπρόσωπος του Ταμείου μιλά για τα λάθη, τα «πάθη» και το κούρεμα

Το ΔΝΤ μας αφιερώνει Γαρμπή: Μάλλον θα σαι αυτό λάθος που δεν μπορώ να μην ξανακάνω εγώ….

​Πριν λίγες ημέρες σαν ΒΟΜΒΑ έσκασε η δημόσια παραδοχή του ΔΝΤ πως το Ταμείο έκανε πολλά και σημαντικά λάθη όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα. Σήμερα, πάρα ταύτα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, προσπάθησε να παινέψει το σπίτι του… δηλαδή το ΔΝΤ γ��α να μην πέσει να τον πλακώσει!!!!

Έτσι, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων επεσήμανε ότι η αυστηρή αυτό-αξιολόγηση αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά του διεθνούς οργανισμού και πρόσθεσε ότι «το τρέχον πρόγραμμα έχει ήδη ενσωματώσει μερικά από τα κύρια «μαθήματα» που προήλθαν από το προηγούμενο πακέτο διάσωσης (του 2010)»!!!!

Εντύπωση, προκάλεσε πάντως η δήλωση του κ.Ράις πως το Ταμείο με δεδομένη την ίδια κατάσταση, με ανάλογη πληροφόρηση, μάλλον θα έπαιρνε τις ίδιες αποφάσεις και σήμερα. Με απλά λόγια θα ξανα έκαναν τα ίδια ΛΑΘΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είναι μια κατάσταση, όπως αυτή που περιγράφεται στο στίχο της Κ.Γαρμπή: "Μάλλον θα `σαι αυτό το λάθος που δεν μπορώ να μην ξανακάνω εγώ.....μάλλον θα `σαι αυτό το λάθος μου που αγαπώ και πάντα δικαιολογώ"

Ερωτώμενος για το αν η Ελλάδα «θυσιάστηκε» για να σωθεί η Ευρώπη, με ένα προβληματικό πακέτο διάσωσης, ο κ. Ράις «τα έριξε όλα» στην έντονη κρίση που αντιμετώπιζε η Ελλάδα το 2010, την οποία και χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου» και ότι υπήρχε ανάγκη όπως ο ίδιος είπε για μία «γρήγορη αντίδραση». Επίσης, μετά το 2010 σημειώθηκε παγκόσμια ύφεση, Ευρωπαϊκή ύφεση και στην Ελλάδα υπήρξε πολιτική αστάθεια.

Πάντως, για τον κ.Ράις, το πρόγραμμα της Ελλάδας, παρά τις δυσκολίες, βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Τέλος, όσον αφορά τα σενάρια περί κουρέματος του ελληνικού χρέους, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του, η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα μείωση του ελληνικού χρέους, ωστόσο ο διεθνής οργανισμός δεν βλέπει κάτι τέτοιο να γίνεται άμεσα!!!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top