«Ορθός ο συνδυασμός για την Ελλάδα. Όλοι πήραμε μαθήματα», λέει το Βερολίνο

Πώς σχολιάζει την παραδοχή του ΔΝΤ ότι έκαναν λάθος

Για «υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες», με ευθύνη και της ίδιας της Ελλάδας, κάνει λόγο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, παίρνοντας θέση στη συζήτηση και την κόντρα που έχει ξεσπάσει μετά την παραδοχή του ΔΝΤ για λάθος στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Από τότε όλοι χρειάστηκε να μάθουμε», τονίζει το υπουργείο. Παράλληλα, επαναλαμβάνει πως το δεύτερο πακέτο στήριξης κατέστη αναγκαίο λόγω των καθυστερήσεων στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και υποστηρίζει ότι ο συνδυασμός όρων και αλληλεγγύης είναι ορθός.

Στην ίδια δήλωση τονίζεται ακόμη ότι πρόθεση της Γερμανίας ήταν με το πρώτο πακέτο «το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του», ενώ υπογραμμίζεται ότι το Βερολίνο είχε υποστηρίξει την ανάγκη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους νωρίτερα από άλλους.

«Ο συνδυασμός όρων και αλληλεγγύης ήταν και παραμένει σωστός», καταλήγει η ανακοίνωση, την ώρα που στελέχη των γερμανικών κυβερνητικών κομμάτων δηλώνουν αντίθετα στο ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top