Αγόρασε ελληνικά, χάσε κιλά και νιώσε καλά – Καταναλωτή δες πως μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου

Απάντηση Σκορδά στον ΟΟΣΑ για την ακρίβεια

Αγόρασε ελληνικά, χάσε κιλά και νιώσε καλά – Καταναλωτή δες πως μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου

​Αν κάθε φορά που επισκέπτεσαι το σούπερ μάρκετ αγαπητέ καταναλωτή νιώθεις ότι μπαίνεις στο σπίτι του τρόμου, αν μέσα στις τσέπες σου κουβαλάς ηρεμιστικά ή βαλεριάνες για να μην πάθεις εγκεφαλικό με τις τιμές, αν τρέμεις με την ιδέα ότι ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά η αγαπημένη σου φέτα, τότε λυπάμαι αλλά ήρθε η ώρα να μάθεις ότι δεν ζεις στην Ελλάδα αλλά σε άλλη χώρα ……

Γιατί στο Greece οι τιμές μειώνονται και τα σούπερ μάρκετ πουλάνε τζάμπα πράμα! Αυτό υποστήριξε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, βγάζοντας ουσιαστικά «ψεύτες» τους επιστήμονες του ΟΟΣΑ αναφορικά με το κόστος των βασικών καταναλωτικών αγαθών στη χώρα μας!!!

«Το σύνολο των προϊόντων έχει χαμηλότερες οι τιμές συγκριτικά με ένα χρόνο πριν. Είμαστε η μόνη χώρα στους '27' που παρουσιάζει μείωση των τιμών της, σε άλλες χώρες του νότο�� είχαμε αύξηση 3%. Αυξήσεις σημειώνονται μόνο εκεί που η εποχικότητα και η σοδειά παίζουν ρόλο» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σκορδάς, θέλοντας έμμεσα να μας πει ότι οι καταναλωτές ΠΡΕΠΕΙ να λένε και ευχαριστώ με αυτές τις τιμές που επικρατούν, άσχετα αν το βασικό καλάθι προϊόντων στην Ελλάδα παραμένει το ίδιο περίπου ακριβό με χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπου τα εισοδήματα δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας!!!!

Ειδικότερα, το βασικό «καλάθι» αγαθών στην Ελλάδα κοστίζει 100 ευρώ, στη Γερμανία, όπου το μέσο εισόδημα είναι υπερδιπλάσιο, το αντίστοιχο κόστος είναι μόλις 110 ευρώ, στη Βρετανία 111 ευρώ, στην Αυστρία 114 ευρώ και στο Λουξεμβούργο 132 ευρώ.

Το ίδιο «καλάθι» προϊόντων κοστίζει 76 ευρώ στην χώρα του Σουλεημάν , 92 ευρώ στην Σλοβενία και 93 ευρώ στην Πορτογαλία του μνημονίου!

Όσοι τώρα πικρόχολοι βιάστηκαν να κατηγορήσουν τον υπουργό και τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, καλό θα είναι να ξέρουν πως για τις τιμές δεν φταίνε οι πολιτικές αλλά η γεωγραφική θέση της Ελλάδας!

Πολιτικοί είναι οι άνθρωποι, δεν είναι θεοί ! Αυτοί φταίνε δηλαδή που η Ελλάδα είναι ντιπ κατά ντιπ Νότια;;;; Αυτοί φταίνε που για να μεταφερθεί ένα γερμανικό λουκάνικο από την Κολωνία στην Αθήνα στοιχίζει ο κούκος αηδόνι;;;;

Ο κ. Σκορδάς το είπε καθαρά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις τιμές σε μεγάλες αγορές με αυτή της Ελλάδας, διευκρινίζοντας ότι η Ελλάδα παρουσιάζει ιδιαιτερότητες όσον αφορά τη γεωμορφολογία της κάτι που αυξάνει το μεταφορικό κόστος.

«Όπου υπάρχει διαφορά στην τιμή παρεμβαίνουμε, είναι πολύ ενθαρρυντικό που η κατάσταση αλλάζει» είπε.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η υψηλή φορολογία και το κόστος της ενέργειας επιβαρύνουν τις τιμές. «Συγκρίνουμε τιμές με ΦΠΑ στα τρόφιμα 9% ενώ σήμερα έχει 13%» εξήγησε.

Μετά από αυτά, νομίζω πως πρέπει να κάνουμε το σταυρό μας που έχουμε αυτές τις τιμές!!! Άλλωστε υπάρχει και η θετική πλευρά της ακρίβειας…. τρώμε λιγότερο και χάνουμε περισσότερα κιλά!!! Φροντίζουν και για τη σιλουέτα μας, τι άλλο θέλουμε καλοκαιριάτικα!

Βίντεο ΣΚΑΙ Πρώτη Γραμμή ΚΑΙ alpha

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top