Παράθυρο για μείωση ΦΠΑ και φόρου μεταβίβασης ακινήτων από τον Στουρνάρα

"Με στοχευμένες δράσεις θα ενισχυθεί η κατανάλωση"

Παράθυρο για μείωση του ΦΠΑ και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας κατά την ομιλία του σήμερα στη Θεσσαλονίκη. «Η κυβέρνηση δεν παροχολογεί ούτε δίνει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αλλά θα προβεί στις όποιες στοχευμένες ενέργειες που θα συμβάλουν στην τόνωση της κατανάλωσης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας» διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέ��μου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε επίσης ότι το Δημόσιο έστω και σταδιακά θα πάψει να «διαφεντεύει» και θα αρχίσει να υπηρετεί τον πολίτη και τον επιχειρηματία, ενώ αναφέρθηκε και στην επίσπευση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων από το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο εμφανίσθηκε σίγουρος ότι θα έχει τεράστια συνεισφορά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επισπεύσει την επιστροφή στην αναπτυξιακή πορεία δίνοντας έμφαση στην ομαλή λειτουργία του επιβαρημένου ιδιωτικού τομέα και στην ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης.

Μίλησε ακόμη για τις μεταρρυθμίσεις του φορολογικ��ύ μηχανισμού και την εγκατάσταση του νέου TAXIS, που όπως είπε θα απαλλάξει μακροπρόθεσμα και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Περιφέρειας από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων στην Αθήνα.

Για τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα επιταχύνει ραγδαία την πλήρη αποκατάσταση της διαρκώς βελτιούμενης εμπιστοσύνης στον τραπεζικό κλάδο, ενώ αισιόδοξος ήταν και για την πορεία της οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα «παρά τις πληγές της, αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο ισχυρή και πολύ πιο αξιόπιστη από ό,τι ήταν πρ��ν ακριβώς ένα χρόνο και έχει διανύσει περισσότερο από τα 2/3 της απόστασης όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και περισσότερο από τα 3/4 της απόστασης όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα».

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε και για την κυβέρνηση συνεργασίας, αναφέροντας ότι η σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα. Πρόσθεσε όμως ότι «οι πρώτες θετικές ενδείξεις ανάσχεσης της ύφεσης και της ανεργίας δεν μας κάνει να επαναπαυόμαστε» και ότι «κάθε μέρα γίνονται πολλά, αλλά πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν».
Αναφέρθηκε τέλος στη μεγάλη αλλαγή της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό και στα ξένα ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι ο διεθνής διάλογος γύρω από την Ελλάδα έχει αλλάξει τίτλο και ότι τα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν αναφέρονται πλέον σε έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, αλλά σε έξοδο από την κρίση

​​
​​​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top