Το’ πε ακόμα και ο Σόιμπλε: η Ευρώπη δεν αντέχει για πολύ τόση ανεργία!

Τι είπε κατά τη συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ της Πορτογαλίας Β. Γκασπάρ

Το’ πε ακόμα και ο Σόιμπλε: η Ευρώπη δεν αντέχει για πολύ τόση ανεργία!
Κι όμως, ακόμα και ο «σκληρός» Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι οι συνέπειες της πολύ υψηλής ανεργίας στην Ευρώπη για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι καταστροφικές.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας χαρακτήρισε «υψηλή προτεραιότητα» την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ευρώπη, ειδικά των νέων και ανέφερε ότι «η Ευρώπη ως σύνολο δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας για πολύ ακόμη», σε δηλώσεις μαζί με τον ομόλογό του της Πορτογαλίας Βίτορ Γκασπάρ, με τον οποίο συναντήθηκε στο Βερολίνο.

Ο Σόιμπλε αναφέρθηκε και στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Πορτογαλία σχετικά με την ανάκτηση της αξιοπιστίας της στις διεθνείς αγορές, αλλά πρόσθεσε ότι αυτή η πρόοδος ακόμη δεν αντανακλάται στην οικονομία της.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συνεργαστούν και για τη δημιουργία του πορτογαλικού φορέα για την οικονομική ανάπτυξη, που θα λειτουργεί ως «εργαλείο ζωτικής σημασίας για τις επενδύσεις, την βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης».

​​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top