Καθυστερήσεις και αναβολές ακόμη και όταν ο Ερμής δεν είναι ανάδρομος!

Γιατί δεν έγινε η σύσκεψη της διακομματικής για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

​Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν είχαν το χρόνο να καταρτίσουν τα σχετικά σενάρια για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και ως εκ τούτου η συνεδρίαση μετατέθηκε χρονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σύγκλιση απόψεων των μελών της τρικομματικής επιτροπής για βασικά σημεία του νέου φόρου, που θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.

Μεταξύ των θεμάτων που εξετάζονται είναι η καθιέρωση αφορολόγητου ορίου για φυσικά πρόσωπα ύψους 50.000 ευρώ και η αντιμετώπιση, με ευνοϊκό τρόπο, των αγροτεμαχίων που χρησιμοποιούνται για αγροτική χρήση, ώστε η μέση επιβάρυνση να μην ξεπερνά τουλάχιστον για το 2014 τα 12 ευρώ ανά στρέμ��α (από το 2015 η φορολόγηση αναμένεται να γίνει με βάση την αξία).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top