Στα 13,6 εκ. ευρώ το ποσό και… ανεβαίνει: Επιστρέφουν τα λεφτά από τις μαΐμού-συντάξεις!

Αναζητούνται τουλάχιστον άλλα 12 εκ. ευρώ

Στα 13,6 εκ. ευρώ μέχρι στιγμής και… συνεχίζει!

Το υψηλό αυτό ποσό αντιπροσωπεύει, όπως ενημέρωσε με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας, τα χρήματα που έχουν επιστραφεί για αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις, κοινώς τις (γνωστές και μη εξαιρετέες) συντάξεις-μαϊμού.

Όπως, μάλιστα, χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας οι έλεγχοι συνεχίζονται και ήδη «αναζητούνται ακόμη 12,4 εκατομμύρια ευρώ».

Η διαδικασία που ακολουθείται για την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 2703/99 (αναζήτηση ποσών από το λογαριασμό του συνταξιούχου μέσω ΔΙΑΣ ΑΕ) και του Ν. 2972/2001 (αναζήτηση από την Τράπεζα των συνδικαιούχων του λογαριασμού).

Οι συνδικαιούχοι καλούνται να επιστρέψουν το ποσό μέσα σε ένα μήνα. Στην περίπτωση που δεν ανταποκριθούν καταλογίζονται με αυτό στη Δ.Ο.Υ. τους. Εάν δεν υπάρχουν συνδικαιούχοι του λογαριασμού η ίδια διαδικασία ακολουθείται για τους κληρονόμους του θανόντος συνταξιούχου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top