Ντράγκι: Κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης λόγω της μεγάλης ανεργίας

"Θα πρέπει να υπάρξει μια πιο δίκαιη συμμετοχή στον εθνικό πλούτο"

​Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για τις πιθανές ακραίες διαμαρτυρίες που μπορεί να προκαλέσει η έκρηξη της ανεργίας τονίζοντας πως για να αναχαιτισθεί το φαινόμενο «χρειάζεται μια σταθερή ανάπτυξη».

Ο κ. Ντράγκι, κατά την διάρκεια της ανακήρυξής του σε επίτιμου διδάκτορα του πανεπιστημίου Luiss της Ρώμης σημείωσε πως «τα τελευταία είκοσι χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία υπερσυγκέντρωσης των εισοδημάτων, που ζημιώνει τις ασθενέστερους, οικονομικά, πολίτες» και για το λόγο αυτό θα χρειαζόταν «μια πιο δίκαιη συμμετοχή στον εθνικό πλούτο» ώστε να αυξηθεί η κοινωνική συνοχή.

Με αναφορά στην δράση της νέας, ιταλικής, κυβέρνησης του Ενρίκο Λέττα, τόνισε επίσης, ότι «θα ήταν καλό να μετριάσει την ύφεση που προκαλεί η οικονομική εξυγίανση, περιορίζοντας τις τρέχουσες δαπάνες, χωρίς να αυξήσει την φορολογική πίεση».

«Η ανεργία, ιδίως εκείνη των νέων, έφτασε σε επίπεδα που κινδυνεύουν να προκαλέσουν ακραίες και καταστρεπτικές διαμαρτυρίες», τόνισε ο Μάριο Ντράγκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top