«Πράσινο» φως από το EuroWorking Group για τη δόση της Ελλάδας

Εγκρίθηκε η καταβολή των 2,8 δισ. ευρώ

Το «πράσι��ο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ έδωσε το Eurogroup Working Group.

Το ποσό αφορά τη δόση του «Μαρτίου» που είχε μείνει ως εκκρεμότητα μέχρι και την ψήφιση χθες του πολυνομοσχεδίου. Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η τρόικα προκειμένου να χορηγήσει τη δόση του Μαρτίου και έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εκταμίευση.

Αν και το υπουργείο Οικονομικών δεν αντιμετώπισε ενδιάμεσα θέμα ταμειακών διαθεσίμων η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ θα δώσει ανάσες καθώς θα επιταχύνει την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους Δημοσίου προς ιδιώτες, ενώ θα επιτρέψει τη διατήρηση του μαξιλαριού ασφαλείας που έχει σχηματίσει η κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως στις 13 Μαΐου θα συνεδριάσει το Eurogroup για να εγκρίνει την δόση του πρώτου τριμήνου ύψους 4,2 δισ. ευρώ, ενώ στα τέλη Μαΐου αναμένεται και η έγκριση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την εκταμίευση 1,8 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα στις 20 Μαΐου θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα που διακρατά η ΕΚΤ ύψους 5,6 δισ. ευρώ, κάτι που αναμένεται να γίνει χωρίς πρόβλημα καθώς η εκταμίευση των 4,2 δισ. ευρώ από τον EFSF θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της εν λόγω έκδοσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top