Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ διαβεβαιώνει το ΥΠΕΚΑ

Δεν θα εφαρμοσθεί η προγραμματισμένη για την 1η Μαΐου αύξηση

Τα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν έχουν καμία αύξηση, στη δεύτερη φάση εφαρμογής της υποχρέωσης της χώρας μας για τη σύνδεση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας με το κόστος της παραγωγής και διάθεσης.
Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλάγης, Μάκη Παπαγεωργίου, που υπεγράφη τη Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, το ποσό των προς ανάκτηση δαπανών της ΔΕΗ για το έτος 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης, παραμένει το ίδιο με αυτό που είχε εγκρίνει τον Ιανουάριο του 2013.

Βάσει αυτής της Απόφασης, δεν προκύπτει καμία αλλαγή στα τρέχοντα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ όπως ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου 2013.

Σημειώνεται ότι με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, θα επιβαλλόταν νέα αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού από 1η Μαϊου, μεσοσταθμικού ύψους 1,5-2%.

Η εικόνα ανατράπηκε πλήρως μετά την κατάρρευση των τιμών διοξειδίου του άνθρακα στα διεθνή χρηματιστήρια και από το ότι οι τιμές στα τιμολόγια υπολογίστηκαν με βάση την τιμή CO2 στα 6,3 δολάρια ο τόνος, ενώ σήμερα "τρέχουν" με κάτω από 4 δολάρια.

Ο κ. Παπαγεωργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση για το ζήτημα : «Οι προσπάθειες όλων απέδωσαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα υπέρ των πολιτών. Σε αυτή ��η δύσκολη συγκυρία, είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό, ότι στη δεύτερη φάση πριν την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση.

Οι ενέργειες της Κυβέρνησης οδήγησαν σε μια ιδιαιτέρως ομαλή μετάβαση στην ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας για κοστοβαρή τιμολόγια, ενώ συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε ένα υγιές και ευνοϊκό υπέρ των καταναλωτών πλαίσιο που θα ισχύει και μετά την πλήρη μετάβαση στην απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά ενέργειας».

​​
Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top