Καλύτερα άνεργος παρά part time απασχόληση λέει ο Έλληνας!

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat

Καλύτερα άνεργος παρά part time απασχόληση λέει ο Έλληνας!

​Έκπληξη προκαλούν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για την part time απασχόληση που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα! Και ενώ κανείς θα περίμενε να δει την Ελλάδα σε περίοπτη θέση, δεδομένων των εργασιακών ανατροπών και δυσκολιών στη χώρα μας, μένει τελικά με το στόμα ανοιχτό, αφού η Ελλάδα είναι προτελευταία και σε αυτή την κατάταξη!

Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας κατέχει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό (7,7%), ημιαπασχόλησης στην ευρωζώνη το 2012, έναντι 21,4% στην ευρωζώνη και 19,9%, στην «Ευρώπη των 27», σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2012 στην ΕΕ υπήρχαν 43 εκατομμύρια μερικώς απασχολούμενοι, εκ των οποίων τα 9,2 εκατομμύρια (21,4%), δήλωσαν ότι επιθυμούν και είναι διαθέσιμοι να απασχοληθούν περισσότερες ώρες.

Η Ολλανδία έχει το υψηλότερο ποσοστό ημιαπασχόλησης στην ΕΕ (49,8%) και ακολουθούν η Μ. Βρετανία (27%), η Γερμανία και η Σουηδία (26,5%), η Δανία (25,7%), η Αυστρία (25,5%) και το Βέλγιο (25%). Τα χαμηλότερα ποσοστά μερικής απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφονται στη Βουλγαρία (2,4%), στη Σλοβακία (4,1%), στη Τσεχία (5,7%), στην Ουγγαρία (7%) και στην Ελλάδα (7,7%).

φωτο: www.toonpool.com

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top