Κον Μπεντίτ: Η οικονομική δύναμη που λέγεται Τουρκία να βοηθήσει Ελλάδα και Κύπρο!

Η Ελλάδα θα ανακάμψει μόνο με χείρα βοηθείας από τους γείτονές της, τονίζει!

Για το Μνημόνιο και τις μεταρρυθμίσεις, ούτε λόγος. Το ίδιο και για την Ευρώπη ή την ευρωζώνη. Η δύναμη που θα σώσει την Ελλάδα και την Κύπρο είναι η... Τουρκία!

Αυτό ισχυρίστηκε ούτε-λίγο ούτε πολύ ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Σε παρέμβαση του για την τρέχουσα κατάσταση στην Κύπρο, στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Κον Μπεντίτ δήλωσε πως «υπάρχει μια προοπτική για την Κύπρο και θα πρέπει να κινητοποιηθεί η Ευρώπη. Η προοπτική αυτή είναι η ενοποίηση του νησιού» και εκτίμησε ότι με τ��ν ενοποίηση της Κύπριου «θα δώσει τη δυνατότητα στους επενδυτές της δυναμικής οικονομίας της περιφέρειας αυτής, δηλαδή στην Τουρκία να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις». Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε, θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι προοπτικές του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και του τουρισμού.

Στη συνέχεια, μάλιστα, τόνισε πως η οικονομική δύναμη που λέγεται Τουρκία είναι η... λύση για την Ελλάδα: «Οι ��ούρκοι επενδυτές έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και συμφέρον από τους Ρώσους να επενδύσουν στην Κύπρο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η προοπτική της Κύπρου είναι μια προοπτική που μας υποχρεώνει να επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Δεν είναι πλέον ιδεολογικό το πρόβλημα, αλλά είναι πρόβλημα προοπτικής ενός μεγάλου μέρους της Ευρώπης. Ισχύει για την περίπτωση της Κύπρου, αλλά και για την οικονομία της Ελλάδας. Η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει, παρά μόνο εάν αυτό συμβεί στο πλαίσιο μίας περιφερειακής οικονομικής ανάκαμψης. Και η οικονομική δύναμη που μπορεί να βοηθήσει αυτή τη στιγμή είναι η Τουρκία. Πρέπει να προχωρήσουμε πολύ πιο πέρα από το να συζητάμε για ένα μοντέλο διαχείρισης των τραπεζών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top