Μπορεί άραγε το σόι μου να γλιτώσει από τα δάνεια;;; Πριν πας στην τράπεζα, δες το star.gr!

Ανακοινώσεις του ΥΠΑΝ για ρυθμίσεις σε δανειολήπτες και νοικοκυριά

Το φετινό Πάσχα ίσως φέρει την «ανάσταση» για χιλιάδες νοικοκυριά με τη ρύθμιση-ομπρέλα που συμφώνησαν η ηγεσία του υπουργείου ανάπτυξης και η τρόικα για τα ενήμερα και τα κόκκινα δάνεια και τη λειτουργία του Τειρεσία για τις επιχειρήσεις.

Π��ο συγκεκριμένα, δανειολήπτες που είδαν το ετήσιο εισόδημα τους να μειώνεται τουλάχιστον κατά 20% από την πρωτοχρονιά του 2010 και έχουν καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ, θα λάβουν τετραετή περίοδο χάριτος.

Στην ρύθμιση υπάγονται δάνεια για τα οποία υπάρχει προσημείωση, ή υποθήκη στην κύρια κατοικία η αντικειμενική αξία της οποίας δεν ξεπερνά τις 180.000 ευρώ και το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν ξεπερνά τις 250.000 ευρώ, όπως επίσης και το σύνολο των καταθέσεων δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Κατά την τετραετή περίοδο χάριτος προβλέπεται μείωση της μηνιαίας καταβολής στο 30% του μηνιαίου καθαρού εισοδήματος ενώ για ετήσια καθαρά εισοδήματα έως 15.000 ευρώ το επιτόκιο που προβλέπεται περιορίζεται στο 1,5%.

Για έσοδα μέχρι 25.000 ευρώ το επιτόκιο κατά την περίοδο χάριτος είναι το τρέχον.

Η ρύθμιση που τελεί υπό την έγκριση της ΕΚΤ, αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στην βουλή αμέσως μετά την εξασφάλιση της έγκρισης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top