Ποιοι θέλουν να «κουρέψουν» τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου;

Το παρασκήνιο, οι πιέσεις και το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τον Π.Δημητριάδη

Ποιοι θέλουν να «κουρέψουν» τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου;

​Σφίγγει ο κλοιός για τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκο Δημητριάδη, ο οποίος είναι τις τελευταίες μέρες πρωτοσέλιδο στον Κυπριακό τύπο!

Ο κος Δημητριάδης, που διορίστηκε πριν ένα σχεδόν χρόνο από τον κο Δημήτρη Χριστόφια, «αμφισβητείται» από την πρώτη μέρα του διορισμού του από ηγετικά στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά το «κούρεμα» των καταθέσεων, οι πιέσεις από σχεδόν όλα τα κόμματα απέναντι στον συγκεκριμένο τραπεζίτη έχουν ενταθεί, καθώς του επιρρίπτουν ευθύνες για την έκτακτη ρευστότητα 9,5 δισ. ευρώ που συσσώρευσε η Λαϊκή, για τη μεταφορά της στην Τράπεζα Κύπρου ΚΥΠΡ και για τα εξοντωτικά – για τους ανασφάλιστους καταθέτες των δύο ��ραπεζών – διατάγματα που εκδόθηκαν.

Από τη πλευρά του ο κος Δημητριάδης, όταν ρωτήθηκε σχετικά με όλα αυτά πριν λίγες μέρες, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και ότι «χαίρει της εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Οι πολιτικοί αρχηγοί πάντως θα συνέλθουν σήμερα στη Βουλή, για να συζητήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, την έναρξη διαδικασίας σε βάρος του διοικητή.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top