Από την πεθερά μπορεί και να γλιτώσεις, από την εφορία ΟΧΙ!!! 3/10 χρωστούν στο κράτος!!!

Ποιες ΔΟΥ δεν έπιασαν τους στόχους

Από την πεθερά μπορεί και να γλιτώσεις, από την εφορία ΟΧΙ!!! 3/10 χρωστούν στο κράτος!!!

«Φρίκη» αποτελεί για εκατομμύρια νοικοκυριά η εφορία , με τον κατάλογο των οφειλετών στο Δημόσιο που αδυνατούν να εξοφλήσουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους να αυξάνεται δραματικά μήνα με τον μήνα!!!

Τρεις στους δέκα φορολογουμένους ή 2.548.071 φυσικά πρόσωπα είχαν στα τέλη του 2012 συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές 20,4 δισ. ευρώ!!! Από το ποσό αυτό περίπου 10 δισ. ευρώ συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και τα περισσότερα παραμένουν ανείσπρακτα!!!

Το πρόβλημα διογκώθηκε ακόμη περισσότερο τον Ιανουάριο του 2013 όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.Τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν στις αρχές του έτους, αγγίζουν το 1,315 δισ. ευρώ και αφορούν 1.320.222 φυσικά πρόσωπα ή σχεδόν δύο στους δέκα φορολογουμένους και 36.243 επιχειρήσεις.

Παρότι τα ποσά είναι αντιστρόφως ανάλογα του πλήθους των οφειλετών - οι επιχειρήσεις έχουν βάλει φέσι 744 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο και τα φυσικά πρόσωπα 571 εκατ. ευρώ - είναι σαφές ότι το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στα νοικοκυριά.

Βάσει πάντα των στοιχείων, η μέση ληξιπρόθεσμη οφειλή για κάθε φορολογούμενο είναι 432,5 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι τα απλήρωτα χρέη δεν είναι άλλα από τον φόρο εισοδήματος, το χαράτσι ή τον φόρο ακινήτων που βομβαρδίζουν σε μηνιαία βάση τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, κάνοντας τους φορολογουμένους να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η πλειοψηφία των εφοριών ΔΕΝ πιάνει τους στόχους!

Από τις 140 ΔΟΥ το Φεβρουάριο…. μόνο 17 κατάφεραν να πιάσουν τον στόχο είσπραξης εσόδων από ΦΠΑ και όλες οι άλλες εμφανίζουν αρνητικές επιδόσεις!! Συνολικά όμως τα έσοδα των ΔΟΥ ανήλθαν τον Φεβρουάριο σε 1,670 δισ. ευρώ έναντι στόχου είσπραξης 1,550 δισ. ευρώ, γεγονός που ικανοποίησε το υπουργείο Οικονομικών όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ότι η πορεία είσπραξης των εσόδων από τις ΔΟΥ εξελίσσεται ικανοποιητικά, «καταδεικνύοντας ότι οι προσπάθειες ενεργοποίησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού είναι σε σωστό δρόμο».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top