Μήνυμα καθησυχασμού από τον Γ.Στουρνάρα: «Ελεγχόμενες οι επιπτώσεις στην Ελλάδα»

Νέες δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για τις εξελίξεις στην Κύπρο

Μήνυμα καθησυχασμού από τον Γ.Στουρνάρα: «Ελεγχόμενες οι επιπτώσεις στην Ελλάδα»

​«Οι επιπτώσεις από τις εξελίξεις στην οικονομία της Κύπρου στην χώρα μας είναι ελεγχόμενες και οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως εξασφαλισμένες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους Έλληνες σχετικά με όλα όσα συμβαίνουν στη Μεγαλόνησο.

Συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών συνιστούν ψυχραιμία καθώς επαναλαμβάνουν πως στην χώρα μας υπάρχει οικονομική σταθερότητα την οποία επιβεβαιώνουν σχεδόν καθημερινά με δηλώσεις τους ευρωπαίοι αξιωματούχοι, «ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει εφησυχασμός. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση» λένε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, οι συνεργάτες του κου Στουρνάρα τονίζουν πως το σημαντικό είναι πως η Κύπρος παρέμεινε στο ευρώ, ενώ υπενθυμίζουν παράλληλα πως η πλήρης ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο μηνών.

Εκείνο που σύμφωνα με πληροφορίες ανησυχεί κυρίως την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι η μείωση που θα υπάρξει στις εξαγωγές από τις ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο καθώς εκτιμάται πως θα χαθεί ρευστότητα.

Όσον αφορά την πτώση που παρατηρείται τα τελευταία 245ώρα στο χρηματιστήριο, πηγές από το υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν πως αυτό αποτυπώνει το κλίμα που υπάρχει «ωστόσο το χρηματιστήριο δεν είναι ο καθρέφτης της αγοράς» σημειώνουν.

Όλο το βάρος της κυβέρνησης πέφτει πλέον πάνω στην προετοιμασία για την άφιξη της τρόικας που θα γίνει πιθανότατα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ��χει ήδη δώσει εντολή σε όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών να κλείσουν τα «μέτωπα» που υπάρχουν με την τρόικα προκειμένου να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και να υπάρξει τελική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top