Δείτε πως πήραν τα λεφτά τους οι μεγαλοκαταθέτες της Κύπρου, ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές!

Το Reuters ξεσκεπάζει τους «ολιγάρχες»

​Μπορεί για μια γιαγιάκα που φυλάσσει τις οικονομίες της και για τον μικροκαταθέτη που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να βάλει κανά ευρώ στην άκρη να είναι ακατόρθωτο, για τους «μεγάλους» όμως δεν υπάρχει σταγονόμετρο στην λήψη χρημάτων ακόμη και όταν είναι σε εξέλιξη κορυφαίες διαπραγματεύσεις από τις οποίες εξαρτάται η ζωή ή ο θάνατος μιας χώρας!

Όσο οι τράπεζες λοιπόν ήταν κλειστές στην Κύπρο, κάποιοι μεγαλοκαταθέτες βρήκαν τον τρόπο να κάνουν αναλήψεις από υποκαταστήματα του εξωτερικού και να μεταφέρουν κεφάλαια με το αιτιολογικό ότι προορίζονται για «ανθρωπιστική βοήθεια», για αγορά φαρμάκων και για καύσιμα αεροσκαφών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, δεν ήταν λίγοι οι πελάτες τραπεζών της Κύπρου που "σήκωσαν" όσο περισσότερα χρήματα μπορούσαν ενόσω διαρκούσαν οι διαπραγματεύσεις της Λευκωσίας με την τρόικα. 'Έτσι «πέταξαν» από το νησί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ όσο ήταν κλειστές οι τράπεζες και λίγο πριν ληφθεί η απόφαση για την αναδιάρθρωσή τους.

Τα στελέχη της ΕΕ κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου άρχισε να ζητάει περισσότερα χαρτονομίσματα από όσα δήλωνε στα κεντρικά της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη και ότι έκαναν αναλήψεις πελάτες τραπεζών της Κύπρου, αναφέρουν πηγές του Reuters.

Η Λαϊκή τράπεζα και η τράπεζα Κύπρου έχουν υποκαταστήματα στο Λονδίνο τα οποία παρέμειναν ανοιχτά ολόκληρη την εβδομάδα των διαπραγματεύσεων και δεν είχαν κανένα όριο στις αναλήψεις.

Επίσης η τράπεζα Κύπρου ελέγχει το 80% της ρωσικής Uniastrum Bank η οποία δεν έθεσε κανένα όριο αναλήψεων στα υποκαταστήματα της στ�� Ρωσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top