Τράπεζα της Σκωτίας: Το φυσικό αέριο θα σώσει την Κύπρο

Για κέρδη που μπορούν να ξεπεράσουν τα 500 δισ. ευρώ κάνει λόγο η RBS

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις στην Κύπρο κορυφώνονται για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις μετά την ψηφοφορία στην κυπριακή βουλή, μια έκθεση της Τράπεζας της Σκωτίας προκαλεί αίσθηση.

Η έκθεση της Royal Bank of Scotland (RBS) κάνει λόγο για αποθέματα φυσικού αερίου στην Κύπρου που θα υπερισχύσουν του τραπεζικού χρέους, κάνοντας την Κύπρο μια από τις πιο αξιόχρεες χώρες της Ευρώπης.

Όπως τονίζεται, η βοήθεια στην Κύπρο θα είναι (αναλογικά με το μέγεθος της οικονομ��ας επί του ΑΕΠ) η μεγαλύτερη διάσωση στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η έκθεση της Τράπεζας της Σκωτίας τονίζει ότι η Κύπρος δεν θα χρειαστεί κανένα κούρεμα ή κάποια άλλη δραστική απόφαση καθώς το φυσικό αέριο θα την μεταβάλλει στην ισχυρότερη πιστώτρια χώρα στην ευρωζώνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το όφελος για την Κύπρο μπορεί να φθάσει από 200 έως πάνω από 500 δισ. ευρώ, καταλήγει η έκθεση, τονίζοντας ότι τότε θα μιλάμε για έσοδα της τάξεως περίπου του 3.000% (!) του ΑΕΠ….

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top