ΤΩΡΑ στην Κύπρο: Εκτός κουρέματος τα ποσά κάτω των 20.000 ευρώ

Στο 6,75% το επιτόκιο για ποσά έως 100.000 ευρώ, 9,9% για μεγαλύτερες καταθέσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο με τα δεδομένα να αλλάζουν διαρκώς με φόντο τις συνεχείς διαβουλεύσεις γύρω από το θέμα της φορολόγησης των καταθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σχέδιο που κατήρτισε τη Κυπριακή κυβέρνηση και το οποίο βρίσκεται ήδη στη Βουλή της χώρας προβλέπει την εξαίρεση των καταθέσεων κάτω από τις 20.000 ευρώ από το κούρεμα.

Για καταθέσεις από 20.001 ευρώ έως 100.000 ευρώ το τέλος θα ανέρχεται στο 6,75%, ενώ για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ η φορολόγηση θα ανέρχεται στο 9,9%.

Το τέλος υπολογίζεται επί των υπολοίπων των καταθέσεων στα βιβλία των πιστωτικών ιδρυμάτων στη Κυπριακή Δημοκρατία κατά το κλείσιμο των εργασιών τους την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, έναντι του τέλους διατίθενται μελλοντικά σε κάθε καταθέτη, μετοχές πιστωτικού ιδρύματος στη Δημοκρατία υπό όρους που θα καθοριστούν με Διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών και που θα δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ενώ η συζήτηση στ��ν Ολομέλεια έχει προγραμματιστεί για τις 18:00.

Πιθανή μετάθεση της ψηφοφορίας στην Κύπρο

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ούτε σήμερα ψηφοφορία επί του επίμαχου νομοσχεδίου άφησε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Φώτης Φωτίου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, όπως είπε αυτό, αν συμβεί, θα έχει ως στόχο να δοθεί χρόνος ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να βελτιωθούν οι όροι της συμφωνίας διάσωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top