Από τη λίστα με τα λεφτά...στη λίστα με τα ορυκτά! Για το σόι του ματαίωσε επένδυση στον Έβρο!

Νέες καταγγελίες καίνε τον πρώην υπουργό Γ.Παπακωνσταντίνου!

Από τη λίστα με τα λεφτά...στη λίστα με τα ορυκτά! Για το σόι του ματαίωσε επένδυση στον Έβρο!

​Τη στιγμή που η έρευνα της Προανακριτικής Επιτροπής για τυχόν ποινικές ευθύνες του Γ.Παπακωνσταντίνου στη λίστα Λαγκάρντ βρίσκεται σε εξέλιξη, μια ακόμη περίεργη υπόθεση για τον πρώην υπουργό βλέπει το φως της δημοσιότητας!

Πρόκειται για μια υπόθεση εξόρυξης ζεόλιθου, ενός πολύτιμου για την ιατρική την κτηνοτροφία και τη γεωργία ορυκτού. Σύμφωνα λοιπόν με καταγγελίες, ο κος Γ.Παπακωνσταντίνου φέρεται να «σταματούσε» εσκεμμένα επένδυση εταιρείας στην περιοχή του Έβρου για χάρη της ξαδέλφης του Ελένη Παπακωνσταντίνου, η οποία ήταν μέλος άλλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία!!!

παπακωνσταντινου.jpg

Όλα ξεκινούν το 2011 (το πρώτο εξάμηνο ήταν υπουργός οικονομικών ο Παπακωνσταντίνου) όταν ελληνική εταιρεία καταθέτει φάκελο εκμετάλλευσης μιας έκτασης στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Η περιοχή έχει πλούσια κοιτάσματα ζεόλιθου και μάλιστα περιεκτικότητας σχεδόν 90%, πρώτης ποιότητας.

Ενώ ο φάκελος εγκρίθηκε από την περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, “κόλλησε” στο ΥΠΕΚΑ επί υπουργίας Μανιάτη.

Το θέμα έδειξε να ξεμπλοκάρει μέσω διαδικασιών fast track, όμως “κόλλησε” και πάλι από το ΥΠΕΚΑ, όπου πλέον είχε αναλάβει ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι 10 χιλιόμετρα μακρύτερα από το σημείο της επένδυσης στο ελληνικό έδαφος υπάρχει επί Βουλγαρικού εδάφους μια άλλη επένδυση και αυτή από ελληνική εταιρεία προφανώς ανταγωνιστική της πρώτης.

Σε αυτή την εταιρεία μέλος του Δ.Σ. Είναι η εξαδέλφη του Γ. Παπακωνσταντίνου και κάποιοι συμπεραίνουν ότι η επένδυση επί ελληνικού εδάφους κολλάει γι' αυτό το λόγο.

Όπως καταγγέλλεται μάλιστα στην ελληνική εταιρεία μετέχει με ποσοστό 8% και το Δημόσιο και κάποιοι εκφράζουν την απορία ποιος, πως και γιατί έχει καταφέρει επί χρόνια να σταματάει την επένδυση η οποία μπορεί να ανοίξει δουλειές και να φέρει έσοδα στο κράτος...

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top