Στάση αναμονής στις προσλήψεις από τους Έλληνες εργοδότες

Ανάσχεση στο ρυθμό αύξησης της ανεργίας «βλέπει» έρευνα της Manpower

Eπιφυλακτικοί για τις προσλήψεις στη διάρκεια του δευτέρου τριµήνου του 2013 εμφανίζονται οι Έλληνες εργοδότες σύμφωνα με έρευνα της ManPower σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 751 εργοδοτών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ειδικότερα, το 13% εξ αυτών αναµένει αύξηση του προσωπικού που απασχολούν, το 16% µείωση και το 69% δεν προβλέπει µεταβολή.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ενισχύονται κατά 13 ποσοστιαίες µονάδες σε σχέση µε το πρώτο τρίµηνο του 2013 και σε σχέση µε το αντίστοιχο τρίµηνο του προηγούµενου έτους βελτιώνονται κατά 8 ποσοστιαίες µονάδες.

Ωστόσο, σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας οι εργοδότες αναμένουν μείωση του αριθμού των ατόμων που απασχολούν. Οι δυσµενέστερες προοπτικές καταγράφονται στον τοµέα Χον��ρικού & Λιανικού Εµπορίου, ενώ απαισιόδοξες είναι οι εκτιµήσεις και στον τοµέα Ηλεκτρισµός, Φυσικό Αέριο & Ύδρευση» αλλά και στον τοµέα των Κατασκευών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top