Σοκ: Ο Μπρούντελε δεν αποκλείει έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ!

«Εάν δεν επιθυμεί να προσαρμοστεί, να υποστεί τις συνέπειες»

Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία προκαλεί ανησυχία στον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων Ράινερ Μπρούντερλε έφθασε στο σημείο να πει ότι δεν αποκλείει ακόμη και έξοδο της Ιταλίας από τη ζώνη του ευρώ!

Η Ιταλία θα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να προσαρμοστεί στο ενιαίο νόμισμα και «εάν δεν το επιθυμούν, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες», εκτίμησε ο Μπρούντερλε μιλώντας σε εκπομπή της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ZDF.

Ο επικεφαλής της ΚΟ των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) δήλωσε πεπεισμένος ότι ως νομισματικό εργαλείο, το ευρώ είναι σημαντικό για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη. Έσπευσε όμως να διευκρινίσει ότι «δεν πρέπει κατ' ανάγκη να συμμετέχουν όλοι εκείνοι που συμμετέχουν σήμερα»!

«Οι κανόνες πρέπει να τηρούνται» πρόσθεσε. Η εναλλακτική επιλογή για την Ιταλία είναι να προχωρήσει σε «δραστικά μέτρα», κυρίως στο πεδίο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Ο Ράινερ Μπρούντερλε προειδοποίησε παράλληλα ότι η «ευρωκρίση δεν έχει ξεπεραστεί», εντούτοις η Γερμαν��α έχει φτάσει στα όρια των αντοχών της. Δεν είναι δυνατόν, όπως σημείωσε, να πληρώνουν οι γερμανοί εργαζόμενοι με τους φόρους τους τα κακώς κείμενα σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

«Δεν μπορούμε. Ο γερμανικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να γίνει κατάστημα self-service για όλη την Ευρώπη» κατέληξε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top