«Δεν θα γίνει κούρεμα στις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες»

Καθησυχαστικός ο διευθυντής του ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας

«Δεν θα γίνει κούρεμα στις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας Μάκης Κεραυνός, σχολιάζοντας όσα γράφονται και λέγονται περί «κουρέματος» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Ο κ. Κεραυνός προειδοποίησε οτι «κάτι τέτοιο θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για ολόκληρη την Ευρωζώνη» και συ��πλήρωσε πως δεν πρέπει «ούτε καν να συζητείται» τέτοιο θέμα.

Ο ίδιος, επισήμανε μια τέτοια απόφαση δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα και δεν θα λύσει κάποιο πρόβλημα, καλώντας παράλληλα την νέα κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη χαμένη αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος.

Ο κ. Κεραυνός επέκρινε έντονα τους Ευρωπαίους για τις πολιτικές αποφάσεις τους, που οδήγησαν την Κύπρο στην οικονομική κρίση: «Τη μεγάλη ευθύνη για την κρίση του τραπεζικού συστήματος τη φέρουν αυτοί που αποφάσισαν "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων».

Τέλος, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας επιβεβαίωσε ότι αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου Αναστασιάδη για διορισμό του ως μέλους του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top