«Δεν θα γίνει κούρεμα στις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες»

Καθησυχαστικός ο διευθυντής του ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας Μάκης Κεραυνός, σχολιάζοντας όσα γράφονται και λέγονται περί «κουρέματος» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Ο κ. Κεραυνός προειδοποίησε οτι «κάτι τέτοιο θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για ολόκληρη την Ευρωζώνη» και συ��πλήρωσε πως δεν πρέπει «ούτε καν να συζητείται» τέτοιο θέμα.

Ο ίδιος, επισήμανε μια τέτοια απόφαση δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα και δεν θα λύσει κάποιο πρόβλημα, καλώντας παράλληλα την νέα κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη χαμένη αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος.

Ο κ. Κεραυνός επέκρινε έντονα τους Ευρωπαίους για τις πολιτικές αποφάσεις τους, που οδήγησαν την Κύπρο στην οικονομική κρίση: «Τη μεγάλη ευθύνη για την κρίση του τραπεζικού συστήματος τη φέρουν αυτοί που αποφάσισαν "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων».

Τέλος, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας επιβεβαίωσε ότι αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου Αναστασιάδη για διορισμό του ως μέλους του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top