Τρόικα: Να τιμωρείται το Δημόσιο όταν καθυστερεί την επιστροφή ΦΠΑ!

«Δε μπορεί να ταλαιπωρείται ο φορολογούμενος για υποχρεώσεις του κράτους»

Την τιμωρία του Δημοσίου για τις καθυστερήσεις στην επιστροφή του ΦΠΑ ζητάει η τρόικα!

Οι αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ παραγράφονται μετά από 3,5 χρόνια και όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των δανειστών «μετά την παρέλευση του χρονικού αυτού διαστήματος, είτε απαιτείται πλήρης φορολογικός έλεγχος του φορολογούμενου είτε ο φορολογούμενος πρέπει να προσφύγει στα δικαστήρια για να πληρωθεί».

Οι ίδιοι, ζητώντας κατάργηση του ΣΔΟΕ, διαπιστώνουν πως τελικά αυτό που συμβαίνει είναι να ταλαιπωρείται ο φορολογούμενος: «Αντί να “τιμωρείται” ο φορολογούμενος θα έπρεπε να τιμωρείται το δημόσιο, το οποίο είναι αυτό το οποίο δεν επέστρεψε εγκαίρως τον οφειλόμενο ΦΠΑ».

Οι ειδικοί του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε έκθεση που συνέταξαν τον Ιανουάριο και η οποία δημοσιοποιήθηκε από συνδικαλιστές των Εφοριακών στο www.eforiakos.org , αναφέρουν εξάλλου πως οι μεταρρυθμίσεις στη φορολογική διοίκηση εξακολουθούν να προχωρούν αποσπασματικά και ότι το περιβάλλον των μεταρρυθμίσεων είναι συγκεχυμένο και χαρακτηρίζεται από οπισθοδρομήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top