Στουρνάρας: ακούσαμε τα προβλήματα των αγροτών, προτείναμε λύσεις

Τι πρότειναν οι άλλοι υπουργοί που συμμετείχαν στη συνάντηση

Στουρνάρας: ακούσαμε τα προβλήματα των αγροτών, προτείναμε λύσεις
Συνάντηση με την επιτροπή των αγροτών, μεταξύ των οποίων και ο «κόκκινος» αγροτοσυνδικαλιστής κ. Μπούτας, είχαν τα μέλη της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής της κυβέρνησης (η οποία αποτελείται από τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος).

Στη συνάντηση, η οποία σύμφ��να με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, συμμετείχαν συγκεκριμένα από πλευράς κυβέρνησης οι κ.κ. Στουρνάρας Βρούτσης, Τσαυτάρης, Λιβιεράτος, οι Υφυπουργοί Παπαγεωργίου και Μαυραγάνης, ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Κοντός, καθώς και ο Γ.Γ. του ΥΠΟΙΚ κ. Μέργος και ο πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Τσακλόγλου.

«Ακούσαμε όλα τα αιτήματα των αγροτών. Τους είπαμε ότι μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια οι δυνατότητες είναι μικρές. Παρ’ όλα αυτά, όμως, προσπαθούμε και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πάντα μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και έχει ψηφίσει η Βουλή, βάσει των οποίων συνεχίζουμε και παίρνουμε τις δόσεις» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας.

Όπως ανέφερε για το συνταξιοδοτικό κομμάτι, ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε ότι εξετάζεται η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 40 έτη εργασίας.

Σχετικά με το πετρέλαιο, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Για το πετρέλαιο τους είπαμε τις προτάσεις μας. Εξετάζουμε την κάρτα πετρελαίου. Θα υπάρξει Επιτροπή που θα εξετάσει την καθιέρωσή της. Θα δούμε εάν είναι εφικτό μέσα στο 2013».

Όπως επίσης πρόσθεσε, ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Λιβιεράτος τους είπε ότι «γίνεται προσπάθεια και ελπίζουμε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα η ΔΕΗ θα είναι σε θέση να επιλύσει ορισμένα από τα προβλήματα». Τους προσκάλεσε επίσης να πάνε στη ΔΕΗ και να κουβεντιάσουν το πρόβλημα «που είναι αρκετά τεχνικό και αρκετά δύσκολο».

Για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τους αγρότες, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε:

«Βεβαίως, αν μας ζητηθεί θα ξανασυναντηθούμε. Η κυβέρνηση έχει κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τους αγρότες. Αρκετά από τα ζητήματα, που είναι θεσμικού χαρακτήρα και δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, βαίνουν προς επίλυση».

Τέλος, για την φορολόγηση των αγροτών, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Από του χρόνου οι αγρότες θα φορολογηθούν με βάση βιβλία, άρα αυτά θα αφαιρούνται από τα κόστη τους. Για το φορολογικό δεν έχουμε μιλήσει καθόλου».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top