Έρχεται κομφούζιο με τις καταθέσεις, λόγω αναδρομικής φορολόγησης

Θα πληρώσουν επιπλέον φόρο όσοι φορολογήθηκαν με συντελεστή «μόνο»… 10%

Πονοκέφαλο για 10 εκατομμύρια καταθέτες φέρνει ο νέος φορολογικός νόμος, καθώς πλέον, οι φορολογούμενοι είναι αναγκασμένοι να δηλώσουν στη φορολογική τους δήλωση τους τόκους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούν.

Και να ελέγξουν εάν έχουν φορολογηθεί για τους τόκους του 2012 με συντελεστή 10%, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνουν δήλωση στην εφορία και να πληρώσουν επιπλέον φόρο!

Ο νέος φορολογικός νόμος προβλέπει ρητά ότι στις φετινές φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να αναγραφεί το σύνολο των εισοδημάτων, ακόμη και αν αυτά φορολογούνται αυτοτελώς (δηλαδή στην πηγή τους όπως συμβαίνει με τους τόκους των καταθέσεων και τα μερίσματα) ή απαλλάσσονται της φορολογίας.

Μέχρι τώρα, οι καταθέτες πήγαιναν στις τράπεζες και ζητούσαν βεβαίωση για τους τόκους προαιρετικά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα τεκμήρια. Τώρα όμως το «παιχνίδι» ανοίγει.
Το προαιρετικό γίνεται υποχρεωτικό που σημαίνει –αν θέλουμε να εφαρμόσουμε το γράμμα και το πνεύμα του νόμου- ότι θα πρέπει να αναγραφεί και το τελευταίο λεπτό του ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top