Γκουρία (ΟΟΣΑ): Να δοθεί περισσότερος χρόνος για τη μείωση ελλειμμάτων

«Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία με 1 ή 2 επιπλέον έτη»

Γκουρία (ΟΟΣΑ): Να δοθεί περισσότερος χρόνος για τη μείωση ελλειμμάτων
Η ομάδα των G20 θα πρέπει να εμμείνει στους στόχους της για τη μείωση των ελλειμμάτων, αλλά να επιτρέψει περισσότερο χρόνο προκειμένου αυτοί να επιτευχθούν καθώς η οικονομική ανάπτυξη παραπαίει, δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.
«Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται περισσότερη ευελιξία, που σημαίνει ένα ή δύο επιπλέον έτη. Δεν αλλάζει ο στόχος, αλλάζει το χρονικό περιθώριο», τόνισε ο Άνχελ Γκουρία μιλώντας στο περιθώρ��ο συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών κεντρικών τραπεζών στη Μόσχα.
Ο Γκουρία δήλωσε ότι το εύρος της επιβράδυνσης στην Ευρώπη στο τέλος του περασμένου έτους είναι «απογοητευτικό», μετά από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες και έδειξαν ότι η ευρωζώνη εμφάνισε το μεγαλύτερο ποσοστό συρρίκνωσης από την αρχή της κρίσης, το 2009. «Η ανάκαμψη τώρα θα είναι βραδύτερη», πρόσθεσε ο Γκουρία.
«Μπαίνουμε στο 2013 με την ανάπτυξη να βρίσκεται σε πτωτική τροχιά. Φαίνεται ότι έχει καθυστερήσει κατά έξι μήνες-ένα χρόνο η περίοδος ανάκαμψης που υπολογίζαμε προηγουμένως», δήλωσε ο ίδιος.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top